SODOBNO BIVANJE V DVOJČKIH Z UPORABNIMI TLORISI IN ČUDOVITIMI ATRIJI

UMESTITEV V PROSTOR

V sodobni soseski se v lepi okolici nedaleč od urejenega obrežja Ljubljanice nahajajo nizkoenergijske in sodobno zasnovane enote. Objekti bodo prepričali vse, ki cenijo prednosti odlične lokacije in si želijo veliko prostora v objektu, ki zagotavlja visoko kakovost bivanja.

Trije objekti so nanizani v dveh vrstah, ki segata od uvoza v globino parcele. Na začetku vsake vrste stoji enodružinska hiša in zatem ji sledita dva dvojčka.
Zunanjost vile je zaznamovana z zadržano dinamiko, ki s svojimi enostavnimi in čistimi linijami spretno ustvarja smiselno celoto in individualne atrije povezuje z zeleno okolico. Zunanjost objektov je kljub navidezni sterilnosti in modernemu videzu zelo topla in prijetna.

Umestitev objektov v prostor bo tvorila celoto, pri kateri bodo višinski in tlorisni gabariti skladni z okolico. Obdelava in oblikovanje fasad ter ostalih elementov bo naselje vizualno povezalo v celoto. Okolica objektov bo po dokončanju gradnje hortikulturno urejena.

OBJEKTI TVORIJO SODOBNO »MINI SOSESKO«

Pogled z mirne ulice razkriva pogled na sodobne objekte, ki tvorijo zanimivo celoto v enem najlepših delov Ljubljane.

Mlade družine bodo navdušene zaradi urejenega skupnega prostora zaprtega tipa, ki je namenjen vsem vilam in nudi prostor za igranje otrok v lepi okolici z urejenim vrtom ter v družbi vrstnikov.

Objekti vzpostavljajo razpoloženjsko razsežnost bivalnega okolja, ki se z odprtimi zelenimi atriji in urejenimi skupnimi površinami poenoti z zeleno okolico in zlije z urejenimi potmi, ki vodijo do le nekaj minut oddaljenega mestnega središča in rekreacijskih površin.

SODOBNI NIZKOENERGIJSKI OBJEKTI ZA MODERNO BIVANJE

Objekti z ravnimi strehami in čistimi linijami že na prvi pogled pustijo vtis sodobnega, minimalističnega in modernega. Kombinacija klasične gradnje in profesionalnega pristopa arhitektov, ki so v objektih z pametno zastavljenimi tlorisi predvideli najvišji nivo bivanja, pa dokazuje, da gre za nadstandardne objekte.

Večstanovanjske vile odlikuje kakovostna klasična gradnja, ki se skupaj z uporabo nadstandardnih materialov prepleta v sodobnih nizkoenergijskih objektih.

Fasada vseh objektov je enotna in vizualno povezuje objekte v celoto. Pretežni del ovoja je tankoslojna fasada v svetlo sivih odtenkih s površinami prekritimi z oblogo iz perforirane pločevine.

Fasada ob vhodu v pritličje je obložena z letvami iz oljenega macesna.

Strehe objektov so ravne, armiranobetonske, toplotno ter hidroizolirane. Ob prebojih za dimnik je izvedena obroba iz hidroizolacije in pločevine. Strehe so krite s prodcem in zaključene z atiko, ki ima pločevinast zaključek.

NADSTANDARDNA GRADNJA ZAGOTAVLJA VRHUNSKO UDOBJE IN VISOKOENERGIJSKO UČINKOVITOST

Objekti so zgrajeni v kombinaciji klasične opečnate gradnje z armiranobetonskimi konstrukcijami in najkakovostnejših izolacijskih materialov. Vile so prijazne vsem, ki cenijo naravne materiale in se zavedajo prednosti, ki jih nudi nizkoenergijski objekt.

Vrhunska izolacija namreč zagotavlja dobro zvočno in toplotno izolacijo ter s tem nizke stroške.

Ogrevanje je urejeno s sistemom geosond in sistemom toplotnih črpalk. Stanovanja se ogrevajo s talnim ogrevanjem in z električnimi radiatorji v kopalnicah.

Hlajenje je urejeno s klimatskimi napravami.

Moderne vile poleg izjemno kakovostnih vgrajenih materialov odlikujejo tudi natančno izvedena gradbena dela vključno z vsemi strojnimi in elektroinštalacijami.

PROSTORNOST MODERNIH VIL Z MIRNIMI ATRIJI NAVDUŠUJE DRUŽINE

Objekti nudijo veliko prostora za več otroških sob in prijetno ločitev dnevno bivalnih in spalnih prostorov in so zato predvsem primerne tudi za mlade družine. Mirna lokacija v lepem okolju spodbuja, da prosti čas preživijo na prostem, v kar bodo prepričali tudi mirni atriji.

Sodobni dvojčki bodo prepričali vse, ki znajo ceniti zasebnost na elitni lokaciji ter prednosti bivanja v modernem novozgrajenem nizkoenergijskem objektu.

Premišljena notranja ureditev v modernih objektih in čudoviti atriji na vrhunski lokaciji ponujajo z naravo povezano življenje v bližini mesta, šol in vrtcev.

KAKOVOSTNO STAVBNO POHIŠTVO PRIZNANIH ZNAMK

Alu-les okna priznanega proizvajalca sistema SCHÜCO so troslojna in nudijo izjemno zvočno in toplotno izolacijo ter prihranek energije. V sklopu oken so predvidene zunanje žaluzije z možnostjo vgradnje komarnikov.

Vrata v stanovanje bodo protipožarna in zvočnoizolacijska. Imajo dvoje nasadil ter so protivlomna in opremljena s cilindrično ključavnico.

V stanovanjih bodo vratna krila ter podboji leseni in suhomontažni. Predvidena so notranja vrata nadstandardne višine.

INDIVIDUALNOST

Individualni pristop je izjemno pomemben, ker imamo vsi nekoliko drugačne potrebe, želje in tudi okuse. Če je po eni strani pomembno, da stavbe navzven delujejo sinhrono in s tem tvorijo uglajeno celoto, je po drugi pomembno tudi, da se v vsaki od enot prebivalci počutijo prijetno ter si lahko sami izberejo parket, kopalniško opremo in še kaj. Parket in keramiko najvišjega cenovnega razreda boste izbrali sami. V prostornih kopalnicah boste izbirali med visokokakovostno keramiko in armaturami vrhunskih proizvajalcev.